В нета рецептата я има в няколко вариации, с различни кремове и цветове, аз изпробвах тази рецепта. Реших, че искам малко по-голяма торта и увеличих леко количеството на продуктите.
Продукти:
7 белтъка
300 гр. масло
1 капсула ванилия
500 гр. захар
400 мл. прясно мляко
400 гр. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л сол
Приготвяне:
Белтъците трябва да са на стайна температура и се разбиват на пяна.
В трета купа маслото се разбива с прясното мляко.
Към тях постепенно се прибавят белтъците и брашнената смес. В тестото аз добавих и настъргана лимонова кора.
Измерих цялото количество тесто, разделих го в 6 купички и боядисах в 6 различни цвята.
Всеки блат се изпича върху пекарска хартия в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След изпичане, блатовете се слепват с крем. По рецептата от линка крема се оказа крайно недостатъчен и направих още една доза млечен крем.
Продукти за крема:
7 жълтъка
700 мл. прясно мляко
300 гр. захар
5-6 лъжици брашно
100 грама кокосови стърготини
Разбиваме жълтъците с брашното. Сваряваме млякото със захарта и добавяме разбитите жълтъци. Бъркаме до сгъстяване на крема. След като свалим от котлона добавяме кокосовите стърготини.
700 мл. прясно мляко
300 гр. захар
5-6 лъжици брашно
100 грама кокосови стърготини
Разбиваме жълтъците с брашното. Сваряваме млякото със захарта и добавяме разбитите жълтъци. Бъркаме до сгъстяване на крема. След като свалим от котлона добавяме кокосовите стърготини.
Тортата се сглобява като се редува блат и крем, стегнах я с ринг за торта и така престоя цялата нощ. На другия ден намазах цялата торта с крем от масло и пудра захар.
Така намазана, оставих тортата да "стяга" цял ден и на сутринта я украсих с фондан.
Беше невероятна, Десунче! Най- вкусната торта!!! :)
ОтговорИзтриване