понеделник, 1 октомври 2012 г.
Шоколадова чийз торта
Тортата е невероятно лесна, лека и вкусна, топи се в устата. Авторката е Селма от Бг мама.
Блат:
2 яйца
2/3 ч.ч. захар
2 с.л. грис
1 шоколадов пудинг на д-р Йоткер(или друг 50 г)
1 с.л. прясно мляко
110-115 г маргарин
1 бакпулвер
350 г извара
100 г стафиди(предварително накиснати във вода)
Крем:
400 г заквасена сметана
2/3 ч.ч (или 1/2 ч.ч.,зависи от вкуса ви) захар
1 пакетче ванилена захар
3 с.л. какао на прах
Накисваме стафидите в гореща вода (на мен не ми харесва да са накиснати)
Забъркваме продуктите за блата по реда в който са изписани. Добавяме изцедените стафиди. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава или върху пекарска хартия. Печем на умерена фурна. За готовност проверяваме с дървена клечка. Аз обикновено правя двойна доза, тъй като блата не бухва много и така имам два хубави блата, вместо да се мъча да режа на две еднакви половини.
Сметаната се разбърква леко със захарта, какаото и ванилията и престоява на студено около половин час или докато захарта се разтопи. Ако се бърка с миксер, сметаната ще се втечни и нищо няма да се получи от крема.
След това тортата се сглобява блат+крем+блат+крем. Маже се отстрани също със крем и се прави украса по желание.
Тортата на снимката е правена за РД на сестра ми и украсата е от разтопен шоколад.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар