вторник, 2 октомври 2012 г.

Хляб на балончета

Рецептата е взета от тук

Продукти:
1 и 1/3ч.ч прясно мляко- стайна температура 27градуса С (може половината да е прясно мляко, половината вода)
1 яйце
2с.л олио
1с.л захар
2ч.л сол
4 ч.ч. пресято брашно
2 ч.л мая
1ч.ч настърган кашкавал
4с.л. разтопено масло
1ч.л. чубрица
1/3ч.ч нарязан на ситно магданоз

Приготвяне:
Поставете първите 7 продукта в машината за хляб и изберете програма за тесто.
10 минути преди да свърши цикъла месене прибавете и кашкавала.
След като програмата свърши, извадете втасалото тесто от кошничката на машината и разделете на 56 части и оформете малки топки.
Смесете маслото, чубрицата и магданоза в малка купа.
Намаслете кръгла форма за печене с размери около 22см.
Всяко топче от тестото оваляйте в сместа от маслото и подправките и поставете топчетата в тавата на два реда, като втория ред топчета между тези от първия, а не точно едно върху друго.
Покрива се и се оставя на топло да втаса около 45-60- минути или докато увеличи двойно обема си.

Фурната се загрява до 190 градуса.
Пече се около 30-35 мин. или докато придобие златист цвят.
Веднага се изважда от формата и се оставя за около 30 минути върху решетка.




Няма коментари:

Публикуване на коментар