четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Картофените кюфтета на Пепа

Обожавам картофени кюфтета! Опитвах много пъти да си направя вкъщи както трябва, но така и не можах да нацеля правилните пропорции и чалъми. Един ден моята колежка Пепа беше донесла невероятни картофени кюфтета и ми издаде нейната тайна. Сега аз я споделям с вас :)


За тази рецепта не използвам точни пропорции.
Необходими са:
картофи
лук
сирене
яйца
галета
черен пипер
сол
чубрица

Приготвяне:
Сваряват се картофите заедно с обелките. Обелват се и се оставят в хладилника за през нощта. На другия ден картофите се рендосват, сиренето се настъргва или натрошава, лукът се нарязва на ситно и всичко хубаво се омесва. Постепенно се добавят 1-2 яйца и подправките. Трябва да се получи гъста смес, от която лесно да могат да се оформят кюфтета. Хубаво е сместа отново да престои в хладилника, поне за един час. След това се оформят кюфтета, овалват се в галета, после в яйце и се пържат в силно сгорещено олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар