понеделник, 1 октомври 2012 г.

Шоколадова чийз торта



Тортата е невероятно лесна, лека и вкусна, топи се в устата. Авторката е Селма от Бг мама.



Блат:
     2 яйца
     2/3 ч.ч. захар
     2 с.л. грис
     1 шоколадов пудинг на д-р Йоткер(или друг 50 г)
     1 с.л. прясно мляко
     110-115 г маргарин
     1 бакпулвер
     350 г извара
     100 г стафиди(предварително накиснати във вода)

  Крем:
      400 г заквасена сметана
      2/3 ч.ч (или 1/2 ч.ч.,зависи от вкуса ви) захар
      1 пакетче ванилена захар
      3 с.л. какао на прах
      Накисваме стафидите в гореща вода (на мен не ми харесва да са накиснати)

      Забъркваме продуктите за блата по реда в който са изписани. Добавяме изцедените стафиди. Изсипваме сместа в намаслена и набрашнена тава или върху пекарска хартия. Печем на умерена фурна. За готовност проверяваме с дървена клечка. Аз обикновено правя двойна доза, тъй като блата не бухва много и така имам два хубави блата, вместо да се мъча да режа на две еднакви половини.
      Сметаната се разбърква леко със захарта, какаото и ванилията и престоява на студено около половин час или докато захарта се разтопи. Ако се бърка с миксер, сметаната ще се втечни и нищо няма да се получи от крема.
След това тортата се сглобява блат+крем+блат+крем. Маже се отстрани също със крем и се прави украса по желание. 
Тортата на снимката е правена за РД на сестра ми и украсата е от разтопен шоколад.  


 
    

Няма коментари:

Публикуване на коментар