понеделник, 1 октомври 2012 г.

Ягодов пай

Рецептата я имам от изрезка от вестник и я правя вече доста години. Хубава, бърза и лесна рецепта, която може да търпи промени с различни плодове. Аз съм я правила с ягоди и банани. Предполагам, че ще се получи добре и с кайсии или праскови, а защо пък не и със сини сливи...

С ягоди




Продукти:

125гр. масло
1 ч.ч. пудра захар
3 яйца
1 ч. ч.ч брашно
ванилия

плодове по избор

Приготвяне:

Маслото се разбива с пудрата захар, добавят се яйцата, брашното и ванилията. Тестото се изсипва в намаслена и набрашнена, неголяма тавичка и се нареждат нарязаните плодове. Пече се на 170-180 градуса до суха клечка. След това, докато е още топъл, паят се наръсва обилно с пудра захар. Върви чудесно с топка сладолед :)

С банани

Няма коментари:

Публикуване на коментар